logo
 

Alonso: “Sainz heeft alles in zich om McLaren te leiden”

21 augustus 2018 — Fernando Alonso heeft landgenoot Carlos Sainz, zijn vervanger volgend jaar bij McLaren, een serieus 'moreel' duwtje in de rug gegeven.

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlosainz) op

Sainz, een goede vriend van Fernando Alonso, werd vorige week bevestigd als vervanger van Alonso bij McLaren. De Spanjaard is voorlopig de enige rijder die bevestigd werd door McLaren maar volgens Alonso heeft Sainz alles in zich om het team te leiden.

“Carlos heeft alles in zich dat noodzakelijk is om een project zoals dat van McLaren te leiden, een project waarvan we hopen dat het ieder jaar beter wordt,” vertelde Alonso afgelopen weekend in Silverstone.

“De problemen met de wagen zijn nu al enkele maanden gekend, al kunnen we de oplossingen niet integreren omdat het ontwerp van 2018 erop zit.”

Volgens Alonso kunnen er tegen volgend seizoen oplossingen toegepast worden in het ontwerp van de 2019-wagen.

“Ik denk echter dat het in 2019 er compleet anders kan uitzien. Ik denk dat dat het een beter jaar kan worden met Carlos die over de nodige ervaring en capaciteiten beschikt om zo’n project te leiden.”

“Hij is nog steeds jong en heeft nog niet heel veel jaren ervaring in de F1. Hij heeft echter voldoende ervaring van bij Toro Rosso en Renault. Die mix kan echt goed werken bij McLaren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België