Alonso schat overwinning 24 uren van Daytona hoog in: “Dit is ongelooflijk”

28 januari 2019 — Na de 24 uren van Le Mans heeft Fernando Alonso ook die van Daytona aan zijn palmares toegevoegd en hij wil het team van Wayne Taylor Racing bedanken voor de ongelofelijke ervaring.

Dit bericht bekijken op Instagram

Good morning ߘŽ

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

​Het was een epische editite van de 24 uren van Daytona die Fernando Alonso samen met Renger van der Zande, Jordan Taylor en Kamui Kobayashi op zijn naam schreef, de wedstrijd werd immers twee keer onderbroken door hevige regenval.
Net voor de tweede onderbreking, die ook het einde van de race zou betekenen, wist Alonso de leiding over te nemen van Felipe Nasr en dat bleek genoeg om de overwinning weg te kapen.
“Het is ongelofelijk,” vertelde Alonso tegenover ‘NBSN.’ “Wat een ongelofelijke ervaring met dit team, van de eerste tests tot de race, een perfecte uitvoering van de race.”
“Er waren heel verschillende omstandigheden en we bleken in alle omstandigheden competitief te zijn, zowel droog, nat, dag en nacht. Ik ben echt heel blij voor het hele team en al de jongens.”
“Ik schat deze overwinning hoog in. Een uithoudingsrace winnen op een iconische plek zoals Daytona betekent heel veel. Vorig jaar ben ik zonder ervaring of achtergrond in de lange afstandsracerij gekomen en dan is dit een belangrijk overwinning. Ik ben op de juiste momenten op de juiste plaatsen geweest, daar ben ik blij om.”
Ook de Wayne Taylor was in de wolken met de overwinning van zijn team: “Ik ben teleurgesteld omdat mijn zoon Jordan nu evenveel overwinningen in de 24 uren van Daytona heeft als ik. Ik had gehoopt dat deze dag nooit zou komen,” grapte de Amerikaan.
“Ik heb er geen woorden voor, vandaag is alles op zijn plaats gevallen met deze mannen. Het heeft me negen maanden gekost om een overeenkomst met Alonso te vinden, ik wil dan ook Zak Brown bedanken om dit mogelijk te maken.”
Taylor wil ook nog even terugkomen op de speciale weersomstandigheden: “Fernando Alonso is één van de meest indrukwekkende mannen die ik al gezien heb. Toen ik hem op de radio hoorde met paniek in zijn stem begon het me te dagen,... we moeten niet meer racen.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België