Alonso: “Slechte prestatie was te verwachten”

08 april 2018 — Fernando Alonso zegt dat McLaren een slechte prestatie verwachtte tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein.

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Het was een teleurstellende kwalificatie voor McLaren, met hun beide rijders die Q3 niet haalden. Het zorgt dan ook voor heel wat vragen bij het Britse team.

Terwijl teambaas Eric Boullier achteraf zei dat hij deze slechte prestatie niet verwachtte, zei Fernando Alonso niet verrast te zijn met wat er tijdens de kwalificatie gebeurde.

“De lay-out van het circuit is verre van ideaal voor onze wagen”, zei Alonso, die de race als dertiende zal starten. “We kwamen naar Bahrein met de gedachte dat we hier vorig jaar ook niet goed presteerden. Het was vorig jaar één van de slechtste weekends voor ons en jammer genoeg zagen we vandaag opnieuw dat dit circuit ons niet ligt. We zijn niet in staat het circuit te begrijpen wat betreft de afstelling. Het is iets dat we moeten analyseren.”

Toen men Alonso vroeg naar wat het probleem juist is met de wagen, zei hij: “We komen op alle vlakken een beetje tekort. We zijn niet de beste op vlak van snelheid, ook het remmen ging niet goed vandaag,... Vandaag moesten we iets te veel worstelen met de wagen.”

“Dit circuit vraagt naar een wat andere afstelling voor de kwalificatie in vergelijking met de race, omdat de degradatie van de achterbanden hier enorm groot is. Met een ‘stop’ en ‘go’ circuit als dit heb je een erg goede achterkant nodig. Misschien hebben we de wagen iets te veel afgesteld voor de race.”

“Maar het is geen excuus. We presteerden niet goed vandaag en hopelijk kunnen we morgen beter doen. Vorig jaar was de snelheid tijdens de race veel beter dan tijdens de kwalificatie. We verwachten dan ook om morgen een stap vooruit te zetten wat betreft onze snelheid. Het doel is dan ook om met beide wagens te strijden om de punten.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België