logo
 

Alonso staat nog steeds volledig achter McLaren

22 juni 2018 — Ondanks de geruchten van personeel dat in opstand zou komen hebben Fernando Alonso en CEO Zak Brown een goed figuur geslagen op een promo-activiteit in het mondaine Cannes.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Over de toekomst van Fernando Alonso wordt al een tijdje zwaar gespeculeerd en sinds zijn zege in de 24 uren van Le Mans worden de geruchten almaar intenser dat hij volgend jaar in de IndyCar aan de slag zal gaan. De Indy 500 is immers nog het laatst ontbrekende puzzelstukje dat ontbreekt om zijn ‘Triple Crown’ te vervolledigen.

De voorbije drie seizoenen met de Honda-krachtbronnen waren voor zowel McLaren als Alonso enorm frustrerend en ook dit seizoen verloopt tot dusver alles behalve vlekkeloos. Maar de Spanjaard blijft desondanks toch achter zijn team staan en is vooral dankbaar voor het feit dat het team hem de kans geeft om die befaamde ‘Triple Crown’ na te streven.

“Sinds vorig jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt,” aldus Alonso. “Ondanks het feit dat we misschien op een meer competitieve auto hadden gehoopt. We zijn nog niet in staat om voor overwinningen te vechten maar we hopen ons zo snel mogelijk in die gevechten te mengen. Dit seizoen is een overgangsjaar voor McLaren en het gaat de goede kant uit.”

“De beslissing om de samenwerking met Honda te stoppen was de juiste, ook al is dat misschien moeilijk te begrijpen. De overgang naar Renault-motoren is vlot verlopen en we doen elke race mee voor de punten. Het zal nog wat tijd in beslag nemen eer we de vruchten van de samenwerking met Renault kunnen plukken, daar zijn we ons van bewust en we moeten geduld hebben… ,” besluit Alonso.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België