Alonso: “Tegenstanders zullen ook nog tegenslag kennen”

21 april 2013 — Fernando Alonso kende een ongelukkige race in Bahrein. Toch laat de Spanjaard het hoofd er niet bij hangen. image

Alonso is ervan overtuigd dat zijn rechtstreekse tegenstanders ook nog wel eens tegenslag zullen kennen dit seizoen. De vice-wereldkampioen had vandaag last van een nukkig DRS-systeem. Toen dat geactiveerd werd klapte de achtervleugel iets te ver door, waardoor het DRS niet meer dicht wilde. Alonso moest twee keer kort na elkaar binnenkomen, en kon vervolgens op geen enkel moment nog DRS gebruiken.

De Spanjaard slaagde er toch nog in om zich zonder DRS terug te vechten tot een achtste plaats. Na Maleisië is dit al de tweede tegenslag voor Alonso in vier races.

“Het was een moeilijke race. We moesten twee maal stoppen in twee ronden tijd waarna ik achteraan terecht kwam zonder DRS ter beschikking, wat de race zeer moeilijk maakte. We kenden dus al twee ongelukkige momenten in de eerste vier races van het seizoen.” verklaarde Alonso na afloop van de race.

Alonso is er echter van overtuigd dat ook de concurrentie nog tegenslagen zal kennen. “Het ongeluk zal ook nog toeslaan bij de anderen, en op die momenten zullen wij daarvan profiteren.” De Spanjaard zakt na vandaag naar de vierde plaats in de tussenstand met de GP van Spanje in het vooruitzicht. Zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel bedraagt al dertig punten.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België