logo
 

Alonso tevreden, maar op zijn hoede

17 maart 2013 — Fernando Alonso was tevreden met de tweede plaats die hij vandaag wist te behalen in Melbourne.


Ferrari begon het nieuwe seizoen een stuk beter dan het vorige. Felipe Massa lag lang voor zijn teamgenoot, maar werd uiteindelijk een stuk vroeger binnengehaald voor zijn derde pitstop dan Alonso, waardoor Alonso het kon overnemen van de Braziliaan.

Alonso finishte uiteindelijk op twaalf seconden van Kimi Raikkonen, maar met één pitstop meer dan de Fin. “Uiteraard zijn we tevreden met dit resultaat.” vertelt Alonso. “Toch zijn we een beetje bezorgd. Lotus heeft het heel goed voor elkaar! We moeten nu gaan bekijken wat we kunnen doen voor de race in Maleisië. Maar het staat vast dat Lotus een sterke tegenstander zal zijn voor ons.”

Ferrari had uiteraard niet verwacht dat Raikkonen vanop de zevende plaats naar de overwinning zou rijden met slechts twee pitstops. Het betekent wel dat Lotus een wagen heeft die uiterst zuinig met de banden omspringt, en dat zal één van de belangrijkste factoren worden in 2013.

De vice-wereldkampioen van vorig jaar hield op zijn beurt zijn grootste rivaal Sebastian Vettel ruim achter zich. Alonso maakte zijn tweede pitstop een stuk vroeger dan de Duitser, en kwam vervolgens voor Vettel toen die ook zijn tweede pitstop afgewerkt had. Een perfecte strategie van Ferrari, dat meteen aan de leiding gaat in het constructeurskampioenschap. Ook de mooie prestatie van Felipe Massa is meer dan het vermelden waard, want de Braziliaan heeft ondertussen bewezen helemaal terug te zijn aan de top van de Formule 1 met zijn vierde plaats in Melbourne.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België