logo
 

Alonso tevreden, Massa had meer verwacht

13 april 2013 — Beide Ferrari-rijders kwalificeerden zich in de top vijf en willen allebei naar een podiumplaats rijden op zondag. image

Fernando Alonso reed zijn F138 naar de derde startplaats, net achter Kimi Raikkonen, en op iets meer dan drie tienden van polesitter Lewis Hamilton. De Spanjaard kan morgen een goede zaak doen in het klassement na zijn opgave drie weken geleden in Maleisië. Zijn rechtstreekse concurrent Sebastian Vettel start morgen immers pas vanop de negende plaats. De Duitser beschikt voor morgen echter wel over een vers setje banden, aangezien hij in Q3 geen tijd liet noteren.

“Ik ben zeer gelukkig. We presteren al het hele weekend zeer goed en de wagen ziet er zeer competitief uit sinds de start van het weekend. Deze voormiddag deden we nog enkele aanpassingen, die goed leken aan te slaan. Ik denk ook dat we over een goede afstelling voor de race beschikken, en dat is natuurlijk nog altijd een stuk belangrijker dan de kwalificaties. Als morgen alles goed gaat, dan denk ik dat we in staat moeten zijn om met beide wagens op het podium te eindigen.”

Ook Alonso denkt dat Kimi Raikkonen, die één plaats voor hem start, de grootste concurrent wordt voor de race, aangezien de Lotus iets spaarzamer met de banden omgaat zonder veel snelheid in te boeten.

Alonso’s teammaat Felipe Massa had op iets meer gerekend na de kwalificaties. De Braziliaan mag morgen vanop de vijfde plaats starten, maar is daar niet helemaal tevreden mee. “Ik hoopte op iets meer, misschien een plaats bij de eerste drie. Als we naar de tijden kijken van de vrije trainingen en die vergelijken met de kwalificaties, dan denk ik toch dat we de concurrentie een beetje hebben onderschat. Onze tegenstanders hebben zich iets beter ontwikkeld dan we vooraf hadden verwacht. Het is best mogelijk dat ze op vrijdag iets meer benzine aan boord hadden.”

“Toch ben ik er zeker van dat we mits een goede strategie morgen toch een twee à drie plaatsen zouden moeten kunnen goedmaken. Het wordt een zware race waarin tactiek een bepalende rol zal spelen.” aldus Massa.


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaFelipe MassaFernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België