Alonso: ” Top vijf zit elkaar op de hielen”

14 maart 2013 — Volgens Fernando Alonso zitten de vijf beste F1-teams elkaar ongelofelijk hard op de hielen. Hij denkt ook dat die teams zich duidelijk zullen onderscheiden van de rest van het pak. "Niemand weet wie de openingsrace in Melbourne zal winnen op dit moment. Maar er komen binnenkort antwoorden op de vragen die men al de hele winter stelt."

In 2012 zagen we zeven verschillende winnaars in de eerste zeven races van het seizoen. Volgens Alonso krijgen we in 2013 minder verrassingen te zien, maar het gevecht aan de top zou wel nog spannender kunnen worden.

“Vorig seizoen was er enorm veel variatie, zeker in het eerste deel van het jaar. Nu er echter sprake van continuïteit in de regelgeving. Ik verwacht dan ook dat de vijf topteams een voordeel hebben en dat de underdogs het moeilijker zullen hebben.”

Wie in Melbourne tijdens de openingsrace de lakens zal uitdelen is volgens de Spaanse tweevoudige wereldkampioen moeilijk te zeggen. “Het is moeilijk kiezen. Ik weet niet wie net dat tikkeltje extra zal hebben dat nodig is om de beste te zijn. Mercedes, McLaren, Ferrari, Lotus en Red Bull hebben tijdens de testsessies allemaal potentieel getoond.”

De 31-jarige Alonso herhaalde ook nogmaals zijn vertrouwen in zijn eigen werkgever. Vorig jaar begon Ferrari met een ontegensprekelijke achterstand aan het seizoen. Alonso finishte in 2012 als vijfde in Australië.

“Maar ik denk dat het moeilijk zou zijn om slechter te starten dan vorig jaar. We begrijpen de werking van de wagen deze winter veel beter. We krijgen dan ook min of meer de resultaten die we verwachten en dat geeft het hele team hoop en vertrouwen. We zijn optimistisch want we zijn hier met een wagen waar we alles uit kunnen halen.”

Alonso was in 2011 en 2012 erg dicht bij de titel. De Spanjaard was telkens lang in de running, maar moest zich net als de anderen neerleggen bij de suprematie van Sebastian Vettel en Red Bull. Maar Alonso vond het een privelege om twee keer in de laatste drie jaar om het kampioenschap te strijden.

“Er zijn niet zoveel mensen die de kans krijgen om op het podium te staan en van de ceremonie te genieten na een uitputtende race. Nog minder hebben er de kans om races te winnen en om de titel te strijden. Met Ferrari willen we dit jaar opnieuw de mogelijkheid hebben om dat te doen. We zullen alles geven om op het einde met een mooi resultaat naar huis te kunnen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België