logo
 

Alonso: “Toro Rosso moet zich zorgen maken over Honda-motor”

14 november 2017 — Na de GP van Brazilië denkt Fernando Alonso dat Toro Rosso zich zorgen moet maken over het vermogensverschil tussen de Honda-krachtbron en de concurrentie.


Fernando Alonso reed tijdens de GP van Brazilië voor een groot deel achter de Mercedes aangedreven Williams van Felipe Massa. Ondanks de McLaren gebruik kon maken van DRS lukte het Spanjaard niet om voorbij de Braziliaan te raken.

Na de GP van Brazilië vindt Alonso het gebrek aan vermogen dan ook alarmerend voor Toro Rosso, die volgend jaar gebruik maakt van de krachtbron van de Japanners.

“Het gebrek aan vermogen was fantastisch”, zei Alonso lachend. In Mexico omschreef de tweevoudig wereldkampioen hetzelfde probleem al op een dergelijke manier.

“Ik was heel dicht bij Felipe bij de laatste bocht, maar zelfs met DRS reed hij nog van me weg. Het vermogensverschil is zorgwekkend voor Toro Rosso voor volgend jaar.”

“Het is erg jammer dat er nog steeds zo’n groot verschil is, ook al gebruiken we alle batterijen en DRS, maar toch zijn ze nog sneller op het rechte stuk. Het verschil is ongeveer 25 km/uur en wanneer iemand DRS kan gebruiken om ons in te halen, dan is het verschil 40 of 50 km/uur. Het is dan ook ongelooflijk dat we voor andere wagens wisten te finishen.”

“Het snelheidsverschil is onrustwekkend. Nog één race in Abu Dhabi en dan is alweer een moeilijk jaar ten einde. Hopelijk is het de laatste race dat we onder deze omstandigheden moeten afwerken.”

McLaren zal volgend jaar de overstap maken naar Renault, die hen zullen voorzien van een krachtbron. Hoewel Renault dit jaar problemen kende met de betrouwbaarheid en dat de Fransen hun motoren hebben dichtgeschroefd tijdens de race in Brazilië, maakt Alonso zich geen zorgen voor volgend jaar.

“Renault is de beste motorleverancier van de laatste 15 tot 20 jaar als je naar alle kampioenschappen kijkt. Ik denk dat we ons dan ook geen zorgen moeten maken.”

Alonso reed uiteindelijk in de punten in Brazilië met een achtste plaats, ondanks de klachten over het vermogen van de Honda-krachtbron. “Over het algemeen was dit ons beste weekend van dit seizoen. We startten als zesde en waren zelfs vijfde voor enkele ronden. We eindigden in de punten, een goed weekend dus.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België