Alonso tweede, maar twijfelt aan de sterkte van de wagen

13 mei 2012 — Fernando Alonso moest vandaag genoegen nemen met een tweede plaats. De Spanjaard kon voor zijn thuis publiek aan de leiding komen na de start, maar moest die na een pitstop afstaan aan Pastor Maldonado.

Alonso werd nog wel tegen gehouden door Charles Pic die de blauwe vlaggen negeerde, maar erkent dat de Williams sneller was. “We hadden wat pech.” vertelde Alonso op de persconferentie. “Een Marussia hield mij op. Hij heeft nu wel een straf gekregen, maar dat helpt mij niet. Hopelijk leren ze hieruit en begrijpen ze nu dat ze de regels moeten respecteren. Ze hebben nu een straf gekregen, maar we hebben er misschien wel een zege aan verloren.”

Voor Ferrari lijkt het toch nog allemaal wat overdonderend. Elke keer vertelt Alonso het maximale te hebben gepresteerd en het team lijkt ook elke keer een beetje sterker te worden. “We zijn wel weer verrast met de hoeveelheid punten die we hebben verzameld. We willen de wagen nog heel wat verbeteren en hopelijk is dit al een teken van de vooruitgang. In Bahrein haalden we Q3 niet en nu eindigden we negende op een minuut van de leider.”

“Toch weet ik na dit weekend nog altijd niet waar we staan. Dat kunnen we pas over en paar races zien als het kampioenschap wat verder ontwikkeld is. Volgens mij presteren we beter dan dat kan met deze wagen en bij andere teams leek het omgekeerd.” De Spanjaard is er totaal niet van overtuigd dat hun wagen overal kan winnen. “Pas als we ons overal als eerste en tweede kunnen kwalificeren en we als eerste en tweede eindigen in het kampioenschap hebben we de beste wagen. Constant presteren en blijven ontwikkelen is heel belangrijk, want twee tienden kan zes plaatsen verschillen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België