logo
 

Alonso: “Tweede plaats voelt als een overwinning”

10 juni 2013 — Van op de zesde plaats op de grid moeten vertrekken en als tweede op het podium staan, dan moet je tevreden zijn en dat was Alonso ook.

image
Alonso liet voor de start van de GP van Canada weten dat hij verwachtte om een sterke race te rijden en misschien zelfs een kleine kans maakte op de overwinning. Dat laatste zat er niet echt in, al kwam dat vooral omdat hij inderdaad te ver naar achter op de grid startte. Maar die sterke race, die kwam er wel, want de Spanjaard reed een ijzersterke race en zag dat beloond met een tweede plaats op het podium.

“Gisteren kenden we duidelijk geen al te beste kwalificatie. Ik kreeg geen goede ronde bij elkaar en de omstandigheden hielpen ons ook al niet,” zei Alonso na afloop van de race. “We wisten echter dat de snelheid van de wagen op vrijdag onder droge omstandigheden goed was. We strijden overduidelijk met toprijders en ik kende goede gevechten met Mark, Nico en Lewis.”

“Het is niet eenvoudig, ook al heb je iets meer snelheid, het zijn en blijven immers toptalenten waartegen je aan het racen bent. Het was dus een moeilijke race. Uiteindelijk voelt deze tweede plaats een beetje als een overwinning aan want we behaalden heel wat punten na een moeilijk raceweekend,” besluit de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België