Alonso: “Vanaf nu vechten we tegen Adrian Newey”

27 oktober 2012 — Red Bull heeft vandaag nog maar eens bewezen over de beste wagen te beschikken. De snelheid van Red Bull is de laatste races exponentieel gestegen terwijl de concurrentie, en dan vooral Ferrari, achterop blijft hinken.

“Vanaf nu strijden we niet meer met Sebastian Vettel. Dat deden we toen we min of meer een gelijkwaardige wagen hadden. Vanaf nu strijden we tegen Newey en momenteel kunnen we ons niet aan hem meten,” verklaarde Alonso na de kwalificaties.

“Uiteraard willen we voor Vettel eindigen, dat is dan ook ons doel. Jammer genoeg beschikken ze over een wagen die de laatste races verschrikkelijk sterk is en is het moeilijk om hiertegen te winnen.

Toch laat Alonso ondanks alles de schouders niet zakken. Er kan immers nog vanalles gebeuren.

“Ik ben niet bezorgd want het tij kan snel keren in de F1. Op zaterdag mag je niet te snel victorie kraaien aangezien er op zondag nog vanalles kan gebeuren.”

Fernando Alonso gaat morgen allessinds volop in de aanval.

“We zullen goed uit de startblokken moeten schieten en proberen om toch op zijn minst een McLaren te passeren om Red Bull onder druk te zetten. Indien niemand ze onder druk kan zetten zullen ze zeker ene gemakkelijke race hebben. Daarom moeten we de hele race blijven aanvallen om het mechanisch systeem van de wagens tot op de limiet te drijven.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België