Motorwissel onaangename verrassing voor Fernando Alonso

23 juli 2016 — Fernando Alonso is verbaasd over het feit dat de motor van zijn wagen na afloop van de eerste oefensessie moest vervangen worden.


Zowel tijdens de eerste als tweede oefensessie reed Alonso een bemoedigende zevende tijd. De eerste oefensessie leek bovendien probleemloos te zijn afgewerkt, tot Honda plots tegen McLaren en Alonso kwam zeggen dat er tijdens de laatste ronde van de oefensessie een probleem met de motor werd vastgesteld.

“De eerste oefensessie verliep redelijk goed. Ik kende geen probleem. Tijdens een meeting nadien vertelde een ingenieur van Honda echter dat het beter was om de power unit te vervangen. Ze hebben vervolgens de power unit ingebouwd die ik in Oostenrijk en Azerbeidzjan gebruikt heb. Ik had nadien tijdens de tweede oefensessie geen problemen waardoor de power unit ook gewoon in de wagen zal blijven.”

“Uiteraard is het slecht nieuws dat we een power unit dienen te vervangen waarmee nog maar één grand prix werd afgewerkt,” besluit Alonso.

Wat zijn zevende tijd betreft is Alonso eerder terughoudend en voorzichtig.

“We waren zevende vandaag maar laat ons zien hoe het verder verloopt,” zei Alonso gisteren. “We bevonden ons daar ook in Silverstone en slaagden er maar net in om ons als tiende voor Q3 te kwalificeren. Ik denk dat we sowieso zullen gaan strijden voor een plaatsje in Q3. Hopelijk bevinden we ons in de top tien, aangezien dat ons een voordeel zal geven tijdens de race.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België