logo
 

Alonso verbleef ook afgelopen nacht in het ziekenhuis

25 februari 2015 — Ook de voorbije nacht van dinsdag op woensdag is Fernando Alonso ter observatie in het ziekenhuis gebleven.


De Spanjaard verblijft nog steeds in het ziekenhuis na zijn crash van afgelopen zondag tijdens de F1-test op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Daar ligt hij dus nog steeds ter observatie.

Gisteren liet goede vriend en voormalig F1-teambaas Flavio Briatore nog weten dat hij verwacht dat Alonso eventueel vandaag het ziekenhuis zou kunnen verlaten. Voorlopig is dat echter nog niet zeker.

De manager van Alonso liet immers verstaan dat de Spaanse tweevoudig wereldkampioen zo lang als noodzakelijk in het ziekenhuis zal blijven.

“Hij zal zo lang in het ziekenhuis verblijven als dat nodig geacht wordt om er zeker van te zijn dat alles in orde is met hem,” zei Luis Garcia Abad.

Abad liet uitschijnen dat de komende wintertest, die eveneens van 26 februari tot en met 1 maart in Barcelona plaatsvindt, geen prioriteit had. Veel belangrijker is de gezondheid van Alonso en het feit dat hij fit moet zijn tegen de eerste race van het nieuwe seizoen.

“De belangrijkste testen zijn momenteel die van de dokters. De andere testen zijn gewoon testen, we moeten klaar zijn voor de races,” besloot de manager van Alonso.

Het is dan ook hoogst onzeker dat Alonso zal deelnemen aan de laatste wintertest. Ook McLaren sprak zich voorlopig nog niet uit over een eventuele deelname van Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België