logo
 

Alonso vermijdt door opgave een nederlaag van Vandoorne

23 juli 2018 — Fernando Alonso heeft aan het einde van de GP van Duitsland opgegeven. De Spanjaard reed op dat moment ruim achter onze landgenoot Stoffel Vandoorne maar kan door zijn opgave wel volhouden dat hij al de races waarin hij geen problemen kende voor onze landgenoot wist te finishen.


“Het was een tricky race vandaag,” blikt Alonso terug op de GP van Duitsland. “We hadden gegokt op regen en toen de eerste regendruppels vielen kwamen we binnen voor intermediates. We hadden immers verwacht dat het de minuten nadien hard zou gaan regenen. Dat deed het echter niet en we reden op een droge baan met banden voor regen.”

“Onze banden gingen er dan ook aan en we moesten terug pitten om opnieuw droogweerbanden te laten monteren. Tegen dan was onze race al gecompromitteerd.”

“Het waren erg moeilijke omstandigheden maar we bevonden ons niet in de punten en we moesten iets proberen. Jammer genoeg gokten we en verloren we.”

“Tegen het einde van de race zei het team tegen mij dat ik moest opgeven, waarschijnlijk zagen ze iets in de data,” aldus Alonso, die nog maar eens opgaf in de laatste of voorlaatste ronde van een race waarin hij achter Vandoorne reed. Op die manier kan de Spanjaard uiteraard zeggen dat hij niet echt verloor van Vandoorne en bovendien ook nog eens zonder gridstraf een nieuwe versnellingsbak laten steken.
“At the end of the race, the team told me to retire the car, as they probably saw something on the data.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België