logo
 

Alonso verrast zichzelf

12 september 2010 — Fernando Alonso geeft toe dat hij niet verwacht had op polepositie te staan. Het is van 2008 geleden dat Ferrari nog eens van op één mocht vertrekken.

“Het is een leuke verrassing.” reageert de polesitter. “Ik stopte in het parc fermée en kreeg door dat ik nog steeds de beste tijd had. Ook waren er nog een paar rijders die aan hun ronde bezig waren. Button maakte toen nog een fout en ik bleek op de pole te staan.”

“Ik dacht dat er nog iemand met een paar honderdsten over ons ging gaan en dat ik dan tweede of derde ging worden. Vandaag was dat zo niet. Ik bleef van begin tot einde op één. Het was wel een verrassing, maar veel leuker.”

“Morgen hebben we een podium nodig om nog in de titelstrijd te blijven. Toch voel ik niet veel druk. Ik heb niet het gevoel dat ik moet winnen, maar ik kan mij niet veroorloven om nog eens uit te vallen of een slecht resultaat te behalen. We moeten vooral constant zijn. Ik wil zeker een podium. Een overwinning zou fantastisch zijn, maar constantheid is het belangrijkste. Dat hebben we tot nu toe niet gehad. Morgen hebben we een goede kans om heel wat punten te behalen.”

Teamgenoot Felipe Massa heeft ook zijn beste startplaats van het seizoen behaald. “De wagen is goed.” verklaart de Braziliaan. “Ik denk dat we er een goede race mee kunnen rijden. De wagen is echt fel verbeterd. Morgen kunnen we een zeer goede race rijden. Ik kijk er naar uit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België