“Alonso verspilt momenteel zijn tijd in de F1”

05 juni 2017 — Volgens Mario Andretti verspilt Fernando Alonso momenteel zijn tijd in de Formule 1 door voor het zoveelste seizoen op rij in een wagen te rijden die niet competitief is.


Fernando Alonso nam een week geleden deel aan de Indy 500 en ging daarin met heel wat aandacht lopen. De Spanjaard moest weliswaar opgeven door een motorprobleem, toch kreeg Alonso veel lof voor zijn eerste race in de Indycar. Alonso werd zelfs verkozen tot rookie van het jaar.

Het staat allemaal in schril contrast met Alonso zijn situatie in de F1. Ook daar kreeg Alonso al meermaals af te rekenen met motorproblemen maar daar is zijn bolide helemaal niet competitief, in tegenstelling tot de bolide waarmee hij aan de Indy 500 deelnam. Volgens Mario Andretti verspilt Alonso dan ook momenteel zijn tijd in de Formule 1.

“Hij bevindt zich in de beste fase van zijn carrière en verspeelt zijn tijd,” vindt Andretti. Volgens Andretti bevindt McLaren zich bovendien in een gelijkaardige situatie. “Het enige dat een rijder een goed gevoel geeft is competitief zijn, al het andere zorgt simpelweg voor frustraties.”

Alonso reed in de Indy 500 voor het team van Michael Andretti, de zoon van Mario Andretti. Voor zijn uitstekende eerste deelname aan de Indy 500 kreeg Alonso heel wat lofbetuigingen en respect.

“Zijn marktwaarde is daardoor ongetwijfeld gestegen. Hij verdient het respect dat hij krijgt. Buiten de motor waren er geen verliezers,” geeft Andretti een steek richting Honda.

Tegelijkertijd denkt hij echter wel dat er licht aan het einde van de tunnel is voor Honda en haar F1-motor.

“Hij kan alleen maar beter worden voor hen. Ze hebben een goed chassis en de situatie met de motor zal verbeteren. Ik ben er zeker van dat hij nog wk-punten zal behalen,” besluit Andretti.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België