logo
 

Alonso verwacht excuses van Horner over Red Bull-aanbiedingen

25 augustus 2018 — Fernando Alonso heeft meer uitleg gegeven over de aanbiedingen die hij kreeg van Red Bull. Hij hoopt dat Christian Horner zijn excuses zal aanbieden nadat de teambaas van Red Bull Alonso bekritiseerde en suggereerde dat Alonso moeilijk is om mee samen te werken.


Fernando Alonso, die na dit seizoen de Formule 1 vaarwel zegt, zegt dat hij twee aanbiedingen heeft mogen ontvangen van Red Bull in 2018, inclusief één deze maand om Daniel Ricciardo te vervangen. Red Bull ontkende echter dat dit het geval was.

Alonso liet van zich horen en toonde zijn frustraties over de kritiek die hij kreeg van Red Bull. Hij zegt ook in het verleden zes aanbiedingen te hebben ontvangen van het team.

“Ik mocht al enkele aanbiedingen ontvangen van Red Bull: in 2007, 2009, 2011, 2013 en twee dit jaar”, zei Alonso tegenover Sky F1.

“De reacties van Christian Horner en Helmut Marko tijdens de zomerpauze waren dan ook volledig uit hun context gehaald, waarbij ze aankaartten dat ik een moeilijke man ben om mee samen te werken en dat ik chaos creëer.”

“Eerst en vooral, ze hebben nooit met mij gewerkt, en ten tweede, ze hebben me al zes keer benaderd in de laatste zeven jaar. Nu zeggen ze dat ze loyaal zijn aan hun programma met jonge rijders.”

“Hun reacties waren vreemd en oneerlijk ten opzichte van mij. Ik contacteerde Christian na zijn reactie en hij heeft zich verontschuldigd met e-mail. Hopelijk doet hij dat weekend opnieuw.”

Ook Christian Horner reageerde in België: “We hebben Alonso een contract aangeboden, maar dat was in 2007. Naar mijn weten heeft niemand anders hem ooit nog een contract aangeboden. Hij is een fantastische rijder, een groot talent, maar hij past niet binnen ons profiel, aangezien het team investeert in jonge talenten. Deze manier van werken was de laatste tien jaar succesvol.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België