logo
 

Alonso verwacht gridpenalty te krijgen in Azerbeidzjan

19 juni 2017 — Fernando Alonso heeft tijdens zijn vooruitblik naar de GP van Azerbeidzjan laten weten dat hij verwacht om een gridpenalty te krijgen.


Alonso leek tijdens de GP van Canada op weg naar zijn eerste puntenfinish van het seizoen maar plots gaf opnieuw de Honda-motor de geest. Bijzonder frustrerend voor Alonso en McLaren, en die frustraties kunnen in Baku alleen maar toenemen. De kans is immers groot dat Alonso voor de GP van Azerbeidzjan een gridpenalty krijgt.

“Nadat we zo dicht bij het behalen van een wk-punt in Canada waren en uiteindelijk moesten opgeven, gaan we met nog meer vastberadenheid richting Baku,” aldus Alonso. “Het is echter geen geheim dat we verwachten dat komend raceweekend bijzonder moeilijk zal worden.”

Na de problemen met de power unit verwachten we om opnieuw bestraft te worden. De karakteristieken van het circuit, erg smal en erg snelle rechte stukken, betekent dat het moeilijk zal worden om in te halen. Het is echter niet helemaal onmogelijk en we zullen blijven vechten, net als dat we altijd doen,” besluit Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België