Alonso verwacht moeilijke races voor Ferrari

21 augustus 2014 — De volgende twee grote prijzen zijn Ferrari niet op het lijf geschreven, maar dat geldt wel voor hun naaste belagers in het kampioenschap, Williams. Dat is de conclusie van Fernando Alonso voor aanvang van de grote prijs van België.

image
De Spanjaard acht het niet mogelijk om met zijn wagen een gp te winnen en dus richt hij alle pijlen op een derde plaats in het constructeurskampioenschap. Ferrari vecht om die plaats met het herboren team van Williams. In de komende races zullen die echter wel in het voordeel zijn met hun Mercedes-motor op de snelle circuits van Spa en Monza.

“Eerlijk gezegd denk ik dat we lager moeten mikken”, antwoordde Alonso vandaag op de vraag of hij denkt nog een race te kunnen winnen dit jaar. “We moeten proberen zo hoog mogelijk te eindigen in het constructeurskampioenschap. En daarvoor is de concurrentie groot, vooral van Williams.”

In dat constructeurskampioenschap staat Ferrari maar 7 punten voor op Williams. Red Bull staat 77 punten voor en lijkt dus niet meer bij te halen. Met een voorsprong van 44 punten op Force India lijkt een vierde plaats wel nagenoeg zeker voor de Scuderia, maar daar zullen ze in Maranello geen genoegen mee nemen.

“De volgende twee races zijn in hun voordeel, dus verwachten we ons aan een zwaar weekend hier en in Monza.” vertelt Ferrari’s nummer 1. “We moeten dus de schade zo veel mogelijk proberen te beperken en terug aanvallen in het laatste deel van het seizoen. Een race winnen lijk mij wat onrealistisch.” besluit Alonso.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België