Alonso viert met dolgedraaide Spaanse fans

24 juni 2012 — Fernando Alonso was spraakloos na zijn zege in zijn thuisland. Spanje beleefde na de zege tegen Frankrijk op Euro 2012 een nieuw sportief hoogtepunt. En opnieuw stond een zekere Alonso in de spotlights.

De Spanjaard startte als elfde en maakte al snel heel wat plaatsen goed. Bij het uitkomen van de safety car was hij derde en bij de herstart ging hij Grosjean voorbij. Na de pech van Vettel nam de Spanjaard de leiding over en die werd niet meer bedreigd.

“Het is heel moeilijk om dit gevoel in woorden uit te drukken.” reageerde Alonso achteraf. “Je thuisrace winnen is iets uniek, het is een heel speciaal gevoel. In 2006 kon ik met Renault in Barcelona winnen en dat herinner ik me nog altijd perfect.”

“Nu kon ik winnen met Ferrari en met volledig rood gekleurde tribunes. Ik ben heel trots en deze zege is misschien mijn beste overwinning ooit als ik moet afgaan op hoe ik mij voel. Ik kan dit met niets vergelijken.”

“Na de kwalificatie van gisteren kon je nooit denken dat je nog een goed resultaat kunt neerzetten, laat staan vechten voor het podium. Als je na de safety car derde bent dan denk je “zwaai nu de geblokte vlag maar dan kan ik mijn podium vieren.”, maar twee ronden later had ik Grosjean voorbijgestoken en was Vettel uitgevallen.”

“Je geniet zoveel van dit moment dat je geen woorden hebt om dit te beschrijven.”

Alonso leidt ook het wk met 20 punten voorsprong op dichtste achtervolger Mark Webber.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België