Alonso vindt de Toyota TS050 een bijzondere machine

09 februari 2018 — Eind vorig jaar mocht Fernando Alonso de Toyota TS050 aan de tand voelen in Bahrein en hij was daar behoorlijk van onder de indruk.

The 2018 TOYOTA GAZOO Racing activities are revealed! With our #TS050 beauty in new livery… ߑͰߏ¼ #PushingTheLimitsForBetter

Een bericht gedeeld door TOYOTA Motorsport GmbH (@toyotamotorsportgmbh) op

Zoals algemeen bekend is gaat Fernando Alonso op jacht naar de “Triple Crown”. Hij heeft al één derde van zijn opdracht volbracht door de GP van Monaco op zijn naam te schrijven, nu moeten de Indy 500 en de 24 uren van Le Mans nog volgen.

Vorig jaar ondernam Alonso een poging om de Indy 500 aan zijn palmares toe te voegen maar dat verhaal eindigde met een opgeblazen Honda-motor. Dit jaar wil hij zijn kans wagen in de 24 uren van Le Mans met Toyota en na de eerste testkilometers was de Spanjaard onder de indruk van zijn bolide.

“De auto is fantastisch, heel speciaal,” aldus Alonso. “De vierwielaandrijving in combinatie met het hybridesysteem maakt dat de acceleratie voelt als een raket.”

“Als je uit een bocht komt wordt je echt in je stoel gedrukt en gaan je ogen wijd open. Elke racepiloot zou dat minsten één keer moeten ervaren.”

“Het is een voorrecht om te mogen racen voor een groot team zoals Toyota en dat op de mooiste circuits ter wereld. Dat is echt een droom die werkelijkheid wordt.”

Het wordt immens druk voor Alonso in 2018 maar zijn overeenkomst met McLaren blijft zijn prioriteit nummer één. Desondanks kan de Spanjaard niet wachten om te beginnen.

“Ik kan al niet wachten tot het juni is,” gaat Alonso verder. “Ik weet wel dat ik voor de grote race nog wat testen moet doen omdat je goed voorbereid moet zijn en dat je de race moet respecteren. Ik ga daar mijn uiterste best voor doen.”

“Ik ga proberen om zo goed mogelijk voorbereid en klaar te zijn,” besluit Alonso.

We're excited to hear the first comments from @fernandoalo_oficial after testing our newly revealed #TS050! check out our Our ToyotaMotorsport Facebook page or or toyota_hybrid twitter account for the full video! #PushingTheLimitsForBetter

Een bericht gedeeld door TOYOTA Motorsport GmbH (@toyotamotorsportgmbh) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België