“Alonso voelde zich vernederd bij het begin van het seizoen”

29 december 2017 — Toen het Alonso bij het begin van het seizoen begon te dagen dat Honda tijdens de winter weer een stap achteruit gezet had voelde hij zich vernederd. Zo vertelt McLaren-teambaas Eric Boullier.


Na een rampzalig eerste seizoen in 2015, en een licht stijgende curve het jaar nadien, dachten ze bij McLaren-Honda dat 2017 het seizoen zou worden dat ze weer om de prijzen zouden meedoen. De Japanners kwamen met een nieuw motorconcept op de proppen maar dat bleek meerder stappen achteruit te betekenen op vlak van zowel vermogen als betrouwbaarheid.

Dat seizoensbegin in mineur was voor Fernando Alonso een mentale opdoffer, vertelt teambaas Eric Boullier tegen ‘Motorsport.’

“Als sportman bereidt hij zich tijdens de winter voor op het seizoen dat zal komen,” aldus de Fransman. “Hij tekent als het ware in zijn hoofd het perfecte seizoen uit. Dat motiveert hem want hij probeert zich aan zijn doelstellingen te houden.”

“Toen hij in Barcelona zag dat we achteruitgang geboekt hadden op motorisch vlak ervaarde hij dat als een mix van droefheid, vernedering en frustratie. Dat was helemaal niet goed.”

Alonso sloeg in Singapore een gat in de muur van zijn kamer nadat hij in de eerste bocht zijn race beëindigd zag door het geharrewar bij de start tussen de Ferrari’s en de Red Bull van Verstappen.

“Soms moet hij zijn frustratie uiten, maar soms is hij ook zo na een gewonnen race” gaat Boullier verder. “Hij is altijd heel gespannen na een race en dat was in Singapore niet anders. Er schuilt een woede in hem omdat hij weet dat hij beter kan. Hij weet dat hij de beste kan zijn en hij wil dat ook laten zien. Als hij wint zal hij ook een gat in de muur slaan.”

De Fransman denkt dat Alonso de lat nog hoger zal leggen eens McLaren weer voor de prijzen meedoet. Uiteraard hoopt hij dat dat al in 2018 het geval zal zijn met nieuwe partner Renault.

“Ik vergelijk hem altijd met een haai, als hij bloed ruikt gaat hij recht op doel af. Als hij voelt dat hij op het podium kan eindigen of tenminste competitief genoeg is om er een gooi naar te doen, zal hij geen duimbreed toegeven. Dat brengt natuurlijk ook druk mee voor het team maar dat is positieve druk,” besluit Boullier.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België