Alonso: “Volgend jaar in de F1 maar ik weet nog niet waar”

12 mei 2017 — Fernando Alonso heeft laten uitschijnen dat hij ook volgend jaar nog in de Formule 1 aanwezig zal zijn, al sluit de Spanjaard zeker en vast niet uit dat hij McLaren eventueel eind dit seizoen verlaat.


“Ik ben hoopvol dat de situatie bij McLaren zal verbeteren. Vanaf september of oktober zal ik echter open staan voor alle mogelijke onderhandelingen, of dat nu met McLaren is of met een ander team,” vertelde Alonso tegenover het nieuwsagentschap ‘EFE’.

Alonso neemt binnen twee weken deel aan de Indy 500. Daarvoor laat hij de GP van Monaco aan zich voorbijgaan.  Hij zal het spektakel in Monaco echter niet missen.

“Het is duidelijk dat we allemaal nood hebben aan plezier, aan een resultaat. De kans is bijzonder klein dat we hier iets winnen. Er is nu bovendien enorm veel belangstelling voor mijn deelname aan de Indy 500,” aldus Alonso.

“Momenteel zijn we in de F1 niet competitief genoeg en ook de betrouwbaarheid zit niet goed. Het jaar is echter nog lang, we kunnen nog belangrijke stappen vooruit zetten en onszelf verbeteren. Ik hoop nog steeds dat ik tijdens de tweede helft van het seizoen blij zal zijn.”

Volgens Alonso zal zijn beslissing sterk afhangen van de progressie die McLaren en Honda de komende maanden boeken.

“Er zijn heel wat races in juli. Na de zomer is er voldoende tijd om alles te analyseren en te bekijken wat er binnen het team is verbeterd en hoe de evolutie is. We zullen dan zien of het team ter plaatse blijft trappelen of vooruitgang boekt. Dat zal ook het moment zijn waarop ik bekijk wat ik volgend jaar zal doen.”

Ondanks de speculaties dat Alonso na dit seizoen de Formule 1 voor bekeken zal houden is de Spanjaard er van overtuigd dat hij ook in 2018 nog in de Formule 1 aanwezig zal zijn.

“Ik zal in de Formule 1 zijn,” besloot Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België