Alonso volgend jaar met McLaren in de IndyCar?

30 mei 2018 — Volgens het Britse dagblad ‘The Times’ is de kans groot dat McLaren volgend jaar aan de start zal staan van het nieuwe IndyCar-kampioenschap.


De geruchten van een deelname van McLaren aan de IndyCar zijn niet nieuw en werden alleen nog maar sterker door hun deelname aan de Indy 500 van vorig jaar. Toen hadden ze in samenwerking met Andretti Autosport een bolide aan de start met Fernando Alonso achter het stuur.

Zak Brown, CEO van McLaren Racing, reist naar verluidt komend weekend af naar Detroit om er gesprekken te voeren met IndyCar-teams over een samenwerking. Hij zal worden bijgestaan door Gil de Ferran, de tweevoudige Indy-kampioen en Indy 500-winnaar, is sinds kort aan het team van McLaren verbonden is als raadgever.

Er wordt aangenomen dat McLaren gaat proberen om een samenwerking aan te gaan met een bestaand team, net zoals ze dat vorig jaar met Andretti Autosport deden. In de IndyCar is het namelijk mogelijk voor een team om vier wagens aan de start te brengen.

Het is niet zo gek dat Zak Brown zijn team nadrukkelijker wil presenteren op de Amerikaanse markt want het is de grootste afzetmarkt voor de supercars van het Britse merk. Financieel is het ook interessant om in de Verenigde Staten te racen want terwijl er in de F1 over budgetten van om en bij de 340 miljoen euro per jaar gesproken wordt ligt dat in de IndyCar gevoelig lager. De topteams werken ongeveer met een budget van 13 miljoen Euro per jaar.

Vorig jaar deed McLaren het niet onaardig tijdens de Indy 500, Fernando Alonso reed zevenentwintig ronden aan de leiding en lag nog op een zevende plaats toen de Honda-motor het begaf. Dat en het feit dat de Spanjaard geregeld zijn frustratie laat horen over het gebrek aan een competitieve F1-bolide voeden de geruchten dat hij volgend jaar misschien in de IndyCar aan het werk zal zijn voor McLaren.

Alonso ligt nog tot het einde van het seizoen, met een optie voor een bijkomend jaar, onder contract bij McLaren. Na de GP van Monaco, afgelopen weekend, liet hij weten dat het “waarschijnlijk de saaiste race ooit was.” Daarna tweette hij een foto van zichzelf terwijl hij naar de Indy 500 aan het kijken was met de niet mis te verstane boodschap: “Klaar om te kijken en genieten van de RACE van de dag.”

Het ultieme doel van Alonso is de ‘Triple Crown’ in de autosport behalen: de GP van Monaco, de Indy 500 en de 24 uren van Le Mans winnen. Alleen Graham Hill zou hem dat ooit voorgedaan hebben en dit jaar waagt hij alvast zijn kans in de 24 uren van Le Mans.

Volgende maand wordt er meer nieuws verwacht uit de hoek van McLaren, als hun voorstel wordt goedgekeurd door de aandeelhouders.


Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België