Alonso: “Volgende keer rij ik tegen Vettel!”

14 november 2016 — Fernando Alonso is niet te spreken over het inhaalmanoeuvre van Sebastian Vettel om hem tijdens de GP van Brazilië.


Tijdens ronde 42 forceerde Vettel zich langs Alonso in Juncao, waardoor de Spanjaard de asfaltstrook moest opzoeken. Alonso was daar helemaal niet over te spreken en liet dat meteen over de boordradio merken. De stewards ondernamen echter geen actie, waardoor het inhaalmanoeuvre als geoorloofd werd beschouwd.

Ook na afloop van de race was Alonso nog steeds furieus over het incident. Alonso waarschuwde Vettel zelfs dat hij hem de volgende keer zal aanrijden.

“Ik denk niet dat er enige actie tegen Vettel wordt ondernomen. De stewards hebben niets gezegd,” zei Alonso. “Er was een asfaltstrook en daar maakte ik gebruik van. Indien er een muur stond dan had ik ofwel de muur ofwel hem moeten raken, wat ik de volgende keer ook zal doen. Ik zal hem raken en hij zal meer punten dan mij verliezen.”

Volgens sommigen had Alonso kunnen inhouden maar de Spanjaard vindt dat hij in zijn recht was.

“In de regen hebben we niet dezelfde visibiliteit als wanneer het droog is. De spiegels waren ongelooflijk nat en ik kon niets achter mij zien. Uiteindelijk gebeurde er niets. Ik reed op de asfaltstrook maar er zal een dag komen dat iemand hem raakt zodat hij begrijpt dat het circuit van ons allemaal is,” besloot Alonso.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België