Alonso voor het eerst met McLaren-Honda in Q3

14 mei 2016 — Voor het eerst sinds de samenwerking tussen McLaren en Honda sinds 2015 slaagde een wagen erin om Q3 te halen. Fernando Alonso start morgen aan zijn thuisrace vanaf plaats tien.


Hoewel zowel het team als de rijder op meer hadden gehoopt, toont de tiende plaats van Fernando Alonso in zijn McLaren-Honda aan dat het team vooruitgang boekt. Het team haalde immers voor het eerst sinds 2015 opnieuw Q3.

“Het is een fantastisch gevoel. Ik heb Q3 te lang moeten volgen op de televisie”, klinkt het bij Fernando Alonso.

“Het is leuk om te mogen strijden om de polepositie. We blijven vooruitgang boeken en vandaag haalden we voor het eerst Q3. Laat ons er even van genieten, maar daarna moeten we ons focussen op morgen. We moeten punten proberen scoren.”

Het zal aanpassen worden voor Fernando Alonso, want morgen mag de Spanjaard zijn banden niet kiezen. “Morgen is het niet toegestaan om de banden te kiezen. We moeten starten op de banden uit Q2. Dat is een nadeel dat we moeten opvangen.”

Alonso beseft dat hij in zijn thuisrace geen grote punten zal scoren, maar is toch vastberaden om er het beste van te maken. “We moeten ons bezig houden met het winnen van plaatsen. We weten dat hier in Barcelona de start en de pitstops erg belangrijk zijn. De degradatie van de banden zal ook bepalend zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België