logo
 

Alonso: “Voorstelling F1-piloten was slechte kopie van Indy 500”

24 oktober 2017 — Voorafgaand aan de GP van de Verenigde Staten werd een ware sterrenparade aangekondigd op de startgrid. Fernando Alonso was allerminst onder de indruk.


De legendarische aankondiger van bokswedstrijden, Michael Buffer, stelde voor de start van de race de rijders voor aan het publiek. Buiten Buffer waren ook Stevie Wonder en Usain Bolt aanwezig, kortom kosten nog moeite werden gespaard.

Toch was Fernando Alonso helemaal niet onder de indruk van het spektakel. In mei stond de Spanjaard al aan de start van de Indy 500 en net als toen zou hij, door problemen met de Honda-krachtbron, de finishvlag niet zien in Austin.

“In zekere zin waren het twee dezelfde races met twee keer dezelfde uitkomst,” vertelt Alonso over zijn twee races in de VS van dit jaar. “Het enige dat niet hetzelfde was, was de voorstelling van de rijders. Dat was gewoon een slechte kopie van de Indy 500. Voor de rest was de uitkomst van beide races hetzelfde.”

Het was balen voor de tweevoudige wereldkampioen want voor zijn opgave zat hij naar eigen zeggen goed in het ritme.

“We hebben in deze race niets cadeau gekregen. Die zevende plaats is niet uit de lucht komen vallen, daar hebben we hard moeten voor vechten.”

“Na een goede kwalificatie hadden we ook een goede start en daarna hebben we hard gevochten. We reden op die zevende plaats omdat we effectief zevende snelste waren,” aldus de Spanjaard.

“Maar we zagen weer een goede mogelijkheid op punten verloren gaan. De voorbije vier of vijf races hebben we zeker twintig à dertig punten laten liggen die zowel mezelf goed van pas hadden gekomen, als het team in de stand voor de constructeurs.”

“Deze kans op punten is ook weg en net als in Japan zullen we ook in Mexico van op de laatste plaats starten. Het zal dus heel moeilijk worden,” besluit Alonso.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België