Alonso: “Vreemd probleem met de motor maar finishen was het belangrijkste”

16 november 2015 — Fernando Alonso eindigde de GP van Brazilië na de diskwalificatie van Felipe Massa uiteindelijk als vijftiende. Daarmee werd het hoofddoel bereikt, al kende de Spanjaard wel opnieuw problemen.


Na de kwalificatie werd er met Alonso op twitter de spot gedreven. De Spanjaard moest zijn wagen tijdens de kwalificatie aan de kant zetten en nam dan maar plaats in een stoeltje om te zonnen, iets dat hij tijdens de race absoluut wou vermijden.

En daarin is Alonso ook geslaagd want tijdens de GP van Brazilië wist Alonso de finish te halen, al werd hij wel opnieuw geconfronteerd met motorproblemen.

“Finishen was na enkele opgaves onze prioriteit,” zei Alonso na afloop van de race. “De wagen werkte vanaf het begin echter niet volledig goed. Ik had een verschil in power, afhankelijk van de versnelling waarin ik reed. Daardoor was het enigszins vreemd om met de wagen te rijden. We hebben echter wel de finish bereikt en waardevolle data verzameld voor volgend jaar.”

Volgens Alonso werd het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat hij na de kwalificatie van zaterdag naar deze motor is overgestapt zonder dat er echt ronden mee gereden werden.

“We hebben geen ronden met die motor kunnen rijden, waardoor we geen goede afstelling konden doen. Misschien is het dan ook normaal,” besluit de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België