logo
 

Alonso vreest verdere terugval van Ferrari

25 juli 2014 — Fernando Alonso denkt niet dat Ferrari op de Hungaroring competitiever zal zijn dan in Hockenheim. Meer zelfs, de Spanjaard vreest zelfs dat Ferrari verder zal terugvallen in het constructeurskampioenschap.

image
Na de GP van Duitsland staat Williams voor Ferrari in het constructeurskampioenschap. Williams heeft 121 punten terwijl Ferrari 116 punten heeft. Ferrari staat dus pas als vierde in het constructeurskampioenschap en dat is geen goed nieuws voor Ferrari want dat betekent ook dat het aan het einde van het seizoen minder prijzengeld zou krijgen.

Fernando Alonso vreest dat Ferrari verder terugvalt in de titelstrijd bij de constructeurs en waarschuwt dan ook dat het beter moet indien ze alsnog minstens derde in het constructeurskampioenschap willen worden.

“Momenteel zijn we niet superblij met onze prestaties. We proberen onze prestaties te verbeteren, zeker voor het constructeurskampioenschap, want daarin gaan we precies een beetje achteruit. We moeten zo vele mogelijk beide wagens in de punten krijgen,” zei Alonso in de aanloop naar de GP van Hongarije.

Alonso verwacht dat het in Hongarije niet veel beter zal zijn dan in Duitsland omdat er minder dan een week tijd zit tussen beide races en er daardoor niet veel bijkomende ontwikkelingen kunnen gedaan worden.

“We zullen niet echt competitiever zijn, aangezien de wagen bijna identiek hetzelfde is als vier dagen geleden. De layout past ook niet echt bij onze wagen aangezien het circuit veel tractie vergt,” aldus Alonso. “Langs de andere kant heeft ieder circuit al een verrassing ingehouden dit seizoen. Op sommige circuits dachten we dat we competitiever zouden zijn en was dat niet het geval, op andere circuits was het vice versa. We moeten het circuit positief aanvatten en zien wat het definitief resultaat is op zondag. Het algemeen beeld zou echter niet veel moeten verschillen van de voorbije races.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België