“Alonso vroeg alleen maar gelijkheid, geen nummer 1-status”

10 februari 2015 — Volgens McLaren-baas Ron Dennis vroeg Fernando Alonso bij het aangaan van zijn contract bij McLaren-Honda alleen maar een faire en gelijkwaardige behandeling.


Fernando Alonso verliet na een turbulent seizoen eind 2007 McLaren. De Spanjaard maakte destijds de overstap van Renault naar McLaren met het idee dat hij een nummer 1-status kreeg. Dat bleek in de praktijk echter niet het geval aangezien beide rijders op een gelijkwaardige basis voor de titel streden.

De machtsstrijd binnen McLaren tussen Alonso en Hamilton was te fel en er was geen plaats voor beide rijders het seizoen nadien.  Hamilton bleef bij McLaren, Alonso keerde terug naar Renault.

Maar het kan verkeren in de Formule 1. Alonso en McLaren werken opnieuw samen en bouwen samen aan de weg naar succes voor McLaren-Honda. Ondanks de discussie over het al dan niet hebben van een nummer 1-status bij McLaren in 2007 was daar deze keer helemaal geen sprake van.

“Ik kan je één ding beloven. Fernando vroeg niet naar een voorkeursbehandeling. In tegenstelling zelfs, hij wenste het compleet tegenovergestelde. Hij wenste een gelijkwaardige behandeling van beide rijders. Hij heeft zelfs niets bijzonder in zijn contract gevraagd,” aldus Ron Dennis.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België