Alonso vroeg dokters vrijdagavond of hij toch niet mocht starten

02 april 2016 — Fernando Alonso heeft op vrijdag een ultieme poging ondernomen om alsnog toestemming van de dokters te krijgen om aan het raceweekend in Bahrein deel te nemen.


Alonso crashte zwaar tijdens de GP van Australië en in de aanloop naar de race in Bahrein geraakte de Spanjaard niet door de verplichte medische keuring. Volgens de FIA-dokters was het risico op bijkomende inwendige verwondingen bij Alonso te groot. De Spanjaard heeft een gebroken rib en bij een tweede impact zouden zijn organen immers geraakt kunnen worden.

McLaren moest daardoor Stoffel Vandoorne zo goed mogelijk voorbereiden om Alonso te vervangen. Alonso verklaarde vervolgens dat hij alles in het werk zou stellen om Vandoorne te ondersteunen.

McLaren-baas Ron Dennis en Fernando Alonso legden zich er blijkbaar niet bij neer want ze ondernamen op vrijdagavond nog een ultieme poging om toestemming te krijgen om Alonso te laten deelnemen. Ze vingen echter bot want de FIA-dokters bleven uiteraard bij hun standpunt. Binnen McLaren zou de actie van Ron Dennis en Alonso alvast voor heel wat wrevel gezorgd hebben.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België