Alonso: “We moeten verbeteren”

16 maart 2014 — Fernando Alonso slaagde er tijdens de race niet in om hoger te eindigen dan de vijfde plaats, maar merkt wel de positieve punten op. image

“We zijn niet tevreden met de prestatie van vandaag, dat moet beter.” begint Alonso. “Ik was niet in staat om te strijden met de McLarens, terwijl Kimi zich tussen de twee Toro Rosso’s bevond. Twaalf maanden geleden won hij hier nog deze race. Aan de andere kant, dit is nog maar de eerste race van het seizoen, dus we mogen ons nog niet te druk maken over wat we vandaag meemaakten.”

De Spanjaard geeft aan dat Ferrari weet wat hen te doen staat tegen de volgende race in Maleisië, over twee weken, maar wil ook de positieve punten van de race van vandaag onthouden.

“We eindigden vandaag allebei in de punten, zonder al te grote problemen. Onze start was goed, en tijdens de pitstops konden we voorbij Hülkenberg geraken. Er waren vandaag zowel positieve als negatieve zaken, en we zullen proberen om de negatieve dingen zo veel mogelijk te verbeteren.”

Op snelheid kwamen de Ferrari’s vandaag nog behoorlijk wat te kort op de Mercedes-teams, al wil Alonso zich nog niet te veel uitspreken over de titelstrijd.

“Dit was nog maar de eerste race van het seizoen, dus je kan nu onmogelijk al zeggen wie het kampioenschap zal winnen of verliezen. We moeten vooral kalm blijven en de volgende race beter proberen te doen. Nu we er echt opnieuw aan zijn begonnen kunnen we beter proberen te begrijpen waar we nog moeten verbeteren, en waar we sterk staan.”

“Mercedes zag er de hele winter al sterk uit, en ze wonnen deze race dan ook omdat ze dat verdienden. Momenteel hebben ze wat voorsprong op de rest, maar we moeten proberen om het gat zo klein mogelijk te houden op het eind van elke race. Mercedes is sterk, maar we hebben toch al tien punten meer dan Hamilton, die over de sterkste wagen beschikt.” glimlacht Alonso nog.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België