logo
 

Alonso: “we mogen niet anderhalve seconde trager zijn dan de concurrentie”

22 september 2012 — Fernando Alonso kwalificeerde zich als vijfde voor de GP van Singapore, een race waarin hij de schade waarschijnlijk zo veel mogelijk moet zien te beperken. De Spanjaard roept Ferrari echter op om zo snel mogelijk de wagen te verbeteren.

image
Alonso had voor aanvang van de eerste oefensessies in Singapore reeds aangegeven dat hij verwachtte om op het stratencircuit minder competitief te zijn dan in Monza. Met een vijfde plaats op de startgrid leek de schade op het eerste zicht nog mee te vallen, al is het verschil met de tijd van de poleposition van Hamilton wel zorgwekkend.

“Een vijfde tijd vandaag, dat is waarschijnlijk iets beter dan ons gemiddelde van dit seizoen,” zei Alonso in een reactie na afloop van de kwalificatie. “We moeten morgen echter punten behalen en vervolgens moeten we ons verbeteren tegen Suzuka en Korea. Je mag immers niet anderhalve seconde trager zijn dat de concurrentie.”

De Spanjaard staat moment in de wk-tussenstand 37 punten voor op Hamilton maar dat kan er na de race van morgen compleet anders uitzien. Alonso moet morgen zo veel mogelijk de schade weten te beperken maar hij beseft ook dat Ferrari haar wagen een stuk sneller moet maken.

Ferrari had enkele nieuwe onderdelen voor de GP van Singapore, waaronder een nieuwe achtervleugel. Die achtervleugel blijkt echter niet de verhoopte stap vooruit op te leveren. De Spanjaard roept Ferrari dan ook op om te blijven werken aan het verbeteren van de F2012.

“De vijfde plaats is hier waarschijnlijk iets beter dan de vierde plaats want je mag van op de propere kant vertrekken en dat kan belangrijk zijn,” aldus Alonso. “Het slechte nieuws is echter dat we gans het weekend niet tot de top behoorden”.

“We zullen echter zien hoe de race verloopt. Het is belangrijk dat we een goede race rijden en punten behalen. Het is onze prioriteit om de finish te bereiken en punten te behalen. Als dat betekent dat de anderen sneller waren, dan moeten we hen feliciteren,” besluit Alonso.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België