Alonso: “We willen geen onverantwoorde risico’s nemen”

31 maart 2016 — Fernando Alonso kan door een gebroken rib niet deelnemen aan de GP van Bahrein. De dokters oordeelden dat de Spanjaard fysiek een te groot risico zou lopen indien hij zou deelnemen aan de race.


Alonso maakte een enorme crash tijdens de GP van Australië. Aanvankelijk leek de Spanjaard redelijk ongeschonden uit de crash te komen, ook al mankte hij onmiddellijk na de crash.

Deze week werd Alonso met hevige pijn geconfronteerd. Na een bijkomende controle bleek er een probleem met zijn longen te zijn. Dat probleem is ondertussen verholpen maar er werd wel een gebroken rib geconstateerd bij Alonso.

Na de verplichte medische controle door de FIA-dokters werd geoordeeld dat Alonso niet fysiek in orde is om te racen. Bij een eventuele nieuwe crash zouden de risico’s veel te groot zijn voor Alonso. Vooral zijn organen zouden een verhoogd risico lopen.

“Uiteraard is het enigszins teleurstellend,” zei Alonso tijdens de persconferentie op donderdag. “We willen racen, we zijn competitieve rijders en we houden van de competitieve strijd en de sport. Wanneer je dan naar hier komt en je kan niet eens proberen om deel te nemen dan is dat uiteraard jammer.”

“Ik begrijp het en aanvaard de beslissing. Ik heb tot het allerlaatste moment geprobeerd om klaar te zijn om te racen en op zijn minst deel te nemen aan de oefensessies. Ik heb enkele pijnlijke dagen achter de rug met ook pijn thuis. Ik was echter bereid om door die pijn te bijten in de wagen en er zo voor te zorgen dat ik kon racen.”

“Uiteindelijk is de pijn beheersbaar zeker wanneer je de nodige adrenaline hebt terwijl je aan het rijden bent. Er zijn echter andere risico’s die de dokters aanhaalden. Het is een risicofactor die ik begrijp en die minimaliseren is de logische beslissing. Ik ben ietwat teleurgesteld maar dit is de enige juiste beslissing,” besluit de Spanjaard.

Voorlopig is het ook nog hoogst onzeker of Alonso binnen twee weken zal kunnen deelnemen aan de GP van China. Sowieso zal Alonso voorafgaand aan het raceweekend nabij Shanghai bijkomende medische testen moeten ondergaan.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België