Alonso: “Werksfeer bij McLaren is nu veel beter dan in 2007”

06 februari 2015 — Fernando Alonso rijdt opnieuw voor McLaren. De Spanjaard reed tijdens het veelbesproken seizoen 2007 al eens voor McLaren, maar volgens de Spanjaard is de werksfeer bij de renstal nu veel beter dan toen.


Alonso en Hamilton vormden in 2007 het rijdersduo bij McLaren, maar het werd een veelbesproken seizoen waarin beide kemphanen elkaar zowel op als naast de baan constant bestookten. Er werd volop aan mentale oorlogsvoering gedaan en McLaren bevoordeelde op vele vlakken Hamilton ten opzichte van Alonso.

De bitse strijd kende in 2007 een triest hoogtepunt tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije. Alonso kwam binnen voor nieuwe banden en extra brandstof. Ondanks dat zijn pitstop afgewerkt was bleef hij in de pitlane staan terwijl Hamilton achter hem stond te wachten. De Spanjaard verliet zijn plaats pas wanneer Hamilton niet meer de tijd had om nog een extra kwalificatieronde af te werken na zijn pitstop. Aan het einde van het seizoen 2007 verliet Alonso McLaren om terug te keren naar Renault.

Alonso zegt nu dat de werksfeer bij McLaren veel beter is dan toen. In 2007 had de Spanjaard immers het gevoel dat Hamilton constant bevoordeeld werd omdat hij uit het opleidingsprogramma van McLaren kwam. Er leek toen ook veel achter gesloten deuren te gebeuren en alles was veel meer ‘gesloten’ dan nu.

“Ik denk dat het nu anders is. Het is veel meer ‘open’ en ikzelf ben ook anders,” zei Alonso over de werksfeer bij McLaren-Honda. “Ik was 25 jaar oud toen ik de eerste keer voor McLaren reed dus ik ben nu helemaal anders. Ik denk dat het het ideale moment is om terug voor McLaren te rijden want we delen hetzelfde doel. Met de komst van Eric Boullier is het team veel opener geworden, laat ons zeggen meer internationaler. Er zijn mensen van veel verschillende teams die McLaren dit jaar vervoegd hebben.”

“De mentaliteit is veel opener en met de komst van Peter Prodromou is het ontwerp van de wagen ook helemaal anders dan de voorbije jaren. Honda is er nu ook en het gans team is erg opgewonden en gelooft ook in het project samen met Honda. Iedereen gaat er voluit voor en dat is fantastisch,” besluit de Spanjaard.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België