Alonso wil snel beslissing over de krachtbron van McLaren voor 2018

17 juli 2017 — Fernando Alonso zegt dat McLaren zo snel mogelijk een beslissing moet maken over hun krachtbron voor 2018. De Spanjaard wil zich immers zo snel mogelijk focussen op volgend jaar.


Na opnieuw een desastreus jaar met Honda overweegt McLaren om de samenwerking met hun huidige motorpartner stop te zetten. Het team scoorde slechts twee punten uit tien races.

In de hoop om Fernando Alonso bij het team te houden is het hebben van een competitieve krachtbron voor 2018 een belangrijke factor. Het contract van Alonso loopt immers op het einde van dit seizoen af. De tweevoudig wereldkampioen zegt dat hij de beslissing van McLaren zal respecteren, hoewel hij hoopt dat de beslissing snel gemaakt wordt.

“Het is aan hen om te beslissen, maar des te sneller ze beslissen, des te beter je kan voorbereiden voor het volgende jaar. Ik ga er dan ook van uit dat ze snel een beslissing zullen maken”, vertelde Alonso nadat hij de finish niet haalde tijdens de GP van Groot-Brittannië.

“Ik steun natuurlijk de keuze die ze zullen maken. Mijn focus ligt nu op Hongarije van binnen twee weken. Daar maken we een goede kans. Dat is de realiteit, al de rest zijn enkel dromen.”

Er werd Alonso de vraag gesteld als McLaren vooraan te vinden zou zijn met een motor van Ferrari of Mercedes, maar de Spanjaard liet zijn antwoord in het midden: “Wie weet? Het is moeilijk om dat te weten, om verschillende combinaties van wagens en motoren te koppelen. Maar ik denk dat we duidelijk weten waar we moeilijkheden hebben. Als we deze dingen verbeteren kunnen we zeker competitief zijn. Maar dat is zeker niet voor de komende dagen. Binnen twee weken is er opnieuw een race en hopelijk kunnen we het daar beter doen.”

Na achteraan de grid te zijn gestart moest Alonso in ronde 32 de strijd staken in Groot-Brittannië na een probleem met de brandstofpomp. Hij vond de opgave “minder pijnlijk”, aangezien hij toch niet in de punten kon eindigen.

“Het is een zware tijd. We hadden jammer genoeg opnieuw een probleem. Hopelijk heeft de brandstofpomp de motor niet volledig beschadigd en kunnen we die opnieuw gebruiken in de toekomst. Het was een lastig weekend.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België