Alonso wist dat hij moest opgeven: “Uit respect voor de fans aan de race begonnen”

02 november 2015 — Volgens Fernando Alonso wisten McLaren en Honda dat hij door een motorprobleem slechts een ronde zou kunnen rijden. De Spanjaard startte echter uit respect voor de fans.


Het was opnieuw een dramatisch weekend voor McLaren-Honda. In de aanloop naar de kwalificatie wisselde de renstal twee keer een motor bij Jenson Button maar dan nog dook een motorprobleem op bij de Brit waardoor hij niet aan de kwalificatie kon deelnemen.

Ook bij Fernando Alonso werden enkele onderdelen gewisseld maar ook die wissel weerhield de Spanjaard niet van problemen. Op zondagochtend werd immers een probleem vastgesteld bij de motor van de Spanjaard, wat leidde tot een opgave na de eerste ronde.

“Gisteren hebben we een probleem gezien bij de rotatiesnelheid van de MGU-H en op zondagochtend werd het probleem bevestigd,” zei Alonso na zijn opgave. “Er was niet voldoende tijd om het onderdeel te vervangen. Daardoor hadden we twee mogelijkheden: de race niet starten of toch proberen starten in de veronderstelling dat een ronde misschien het maximaal haalbare was. Uit respect voor de fans hebben we dan toch geprobeerd om te racen en van de eerste ronde waren de eerste drie bochten dan toch nog om van te genieten.”

“We wisten dat we zouden moeten opgeven. Op zaterdag nam Jenson niet deel aan de kwalificatie, indien ik dan ook nog eens niet zou deelnemen aan de race dan zou dat helemaal niet goed geweest zijn. Ik denk dat ik voldoende respect voor de fans getoond heb want ik wou echt op de startgrid staan en starten. Onze pessimistische voorspellingen werden bevestigd maar we hebben het ten minste geprobeerd. Proberen is altijd beter dan dat niet te doen,” besluit de Spanjaard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België