logo
 

“Alonso wist dat Raikkonen zou komen en hij was er tevreden mee”

18 september 2013 — Deze uitspraak is op zich niet zo opmerkelijk maar dat wordt ze wel wanneer ze uit de mond van Luca di Montezemolo komt, de grote baas bij Ferrari.

image
Kimi Raikkonen keert terug naar Ferrari om daar een droomduo met Fernando Alonso te gaan vormen. Eind 2009 verliet de Fin de Formule 1 om vervolgens zijn geluk in de rallysport te gaan beproeven.

In 2012 zorgde hij voor een verrassing van formaat door een comeback te maken bij Lotus. De Fin werkt daar nu zijn tweede seizoen af maar zal dus vanaf 2014 voor Ferrari rijden. Luca di Montezemolo ziet daardoor veel gelijkenissen tussen de carrières van Raikkonen en Niki Lauda.

“Raikkonen zijn carrière lijkt op die van Niki Lauda. Ook hij zij ooit dat het ‘genoeg’ was want hij was de Formule 1 beu,” zei de Ferrari-baas tegenover Gazzetta dello Sport. “Ik zei in 2009 dat we toen eigenlijk een tweelingbroer van Kimi in het team hadden want de rijder waarover we in 2009 beschikten was niet dezelfde rijder als de rijder die we in 2007 in huis haalden. De break heeft hem goed gedaan want hij is teruggekeerd naar de top. Hij heeft gewonnen en heel wat puntenfinishes behaald. Ik wou een rijder die ervoor zorgde dat ik geen spijt had om Felipe Massa te verliezen en Kimi is die rijder. Ik wil overwinningen, constante prestaties en podiumplaatsen.”

Volgens Luca di Montezemolo is Alonso de eerste rijder die zal profiteren van de komst van Raikkonen. Beide rijders kunnen elkaar immers naar een nog hoger niveau tillen. Ook wil hij alle speculaties over een meningsverschil met Alonso over de komst van Raikkonen van tafel vegen.

“We gaan niet zomaar een rijder aannemen zonder dat we Fernando zouden informeren. Fernando was zich steeds bewust van onze keuze voor Raikkonen en dat het alternatief, een jonge rijder, ons geen garanties kon geven op het vlak van de constructeurstitel. Raikkonen is momenteel, samen met Alonso, Vettel en Hamilton, één van de sterkste rijders in de sport. Alonso was bij de eersten om blij te zijn dat Raikkonen zou komen,” besluit Luca di Montezemolo.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België