Alonso zal aan privétest deelnemen ter voorbereiding van Indy 500

22 april 2017 — Fernando Alonso zal op 28 mei deelnemen aan de Indy 500 maar voorafgaand daaraan zal de Spanjaard echter testen op de Indianapolis Motor Speedway.


Alonso en McLaren zorgden voor een schokgolf in de F1-paddock door aan te kondigen dat Alonso zal deelnemen aan de Indy 500 en de GP van Monaco aan zich voorbij laat gaan. Ondertussen raakte bekend dat Jenson Button in Monaco Alonso zal vervangen.

Button zal moeten invallen zonder dat hij op voorhand testkilometers heeft gemaakt maar Alonso zal wel een test afwerken alvorens aan de Indy 500 deel te nemen. Op 3 mei zal Alonso tijdens een privétest zich proberen voorbereiden op zijn Indy 500-debuut.

Alonso zal aan de Indy 500 deelnemen voor McLaren en dat met de steun van Andretti Autosport en Honda. Dit weekend bezoekt Alonso alvast de paddock van de IndyCar in Alabama. Daar zal hij ook kennismaken met het team Andretti Autosport.

Sommigen, waaronder Red Bull-teambaas Christian Horner, verklaarden Alonso gek dat hij met zo weinig voorbereiding deelneemt aan de Indy 500.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België