Alonso zal de McLaren F1-bolide testen in Bahrein

29 maart 2019 — Een paar maanden na zijn afscheid van de Formule 1 zal Fernando Alonso de McLaren van 2019 testen tijdens de testdagen na de GP van Bahrein.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Tijdens de pre season testdagen in Barcelona werd duidelijk dat Alonso voortaan als ambassadeur voor McLaren zou fungeren en dat hij tijdens het seizoen de nieuwe bolide van de Engelse renstal aan de tand zou gaan voelen.

Met het nieuws dat Alonso tijdens de testdagen in Bahrein al achter het stuur van de McLaren MCL34 te bewonderen zal zijn is duidelijk dat ze er in Woking geen gras over laten groeien. Hij zal een apart programma afwerken dat opgedragen zal worden door Pirelli.

De tweevoudige wereldkampioen zal dinsdag de hele dag voor zijn rekening nemen en woensdag zal hij zijn zitje delen met vaste rijder Carlos Sainz.

Dat betekent niet dat Lando Norris van de zijlijn moet toekijken want McLaren mag ook nog een eigen programma afwerken met een andere auto die hij dinsdag met Sainz zal delen en woensdag volledig voor hem ter beschikking heeft.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België