logo
 

“Alonso zal Ferrari niet verlaten”

10 mei 2014 — Luca di Montezemolo, de grote baas bij Ferrari, is er van overtuigd dat hij de Spanjaard een snellere wagen kan geven en dat Alonso de Italiaanse renstal niet zal verlaten.

image
Ferrari kende een teleurstellende start van het nieuwe seizoen. De Italiaanse renstal verwachtte veel van het nieuwe seizoen maar is al meteen op achtervolgen aangewezen. Stefano Domenicali nam zelfs na drie races ontslag. Vooral de kloof met Mercedes is groter dan verwacht en daaraan moet dan ook dringend iets gedaan worden.

Ook Luca di Montezemolo is niet tevreden met de prestaties van de renstal. Bij Ferrari stellen ze dan ook alles in het werk om de wagen zo snel mogelijk competitiever te maken.

Uiteraard duiken er ook nieuwe geruchten op over een eventueel vertrek van Fernando Alonso, die nu reeds jarenlang bij Ferrari rijdt maar nog steeds geen derde wereldtitel kon behalen, al was hij er wel enkele keren dichtbij.

“Volgens mij is het geen probleem op het vlak van de rijders, maar wel van het team,” aldus Luca di Montzemolo. “Ik ben niet tevreden voor het team, ik ben niet tevreden omdat we niet winnen. Ik ben ook niet tevreden omdat we de voorbije jaren opportuniteiten gemist hebben en daarom moeten we als team er voluit voor gaan en pushen, in de eerste plaats voor Fernando.”

“Ik ben er zeker van dat wanneer Ferrari blij is en een uitstekende wagen heeft, dat ook Fernando superblij zal zijn. Hij geeft zich immers steeds voor de volle honderd procent, en soms zelfs iets meer. Ik deel af en toe dan ook zijn frustraties. Ik vind het ook jammer omdat minstens één van de kampioenschappen uit 2010 en 2012 naar hem had moeten gaan. Voor mij is het echter vooral belangrijk om een competitief team te hebben en niet de problemen van de rijders te volgen, ook al ben ik het met hem eens dat een rijder zoals hij over een competitieve wagen moet beschikken. Dat is dan ook ons belangrijkste doel, een competitieve wagen hebben voor zowel hem als het teamn” besluit de Ferrari-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België