“Alonso zal het moeilijk krijgen”

20 augustus 2012 — Fernando Alonso staat met een mooie voorsprong aan de leiding in de wk-tussenstand maar de Spanjaard zal het in de tweede seizoenshelft volgens Jenson Button erg moeilijk krijgen.

image
Alonso heeft momenteel een voorsprong van veertig punten in de wk-tussenstand. Als je weet dat Ferrari na de eerste race meteen werd afgeschreven voor de titel en de Italiaanse renstal een serieuze inhaaljacht moest doen op het vlak van het verbeteren van haar wagen, dan weet je dat de Spanjaard echt wel het maximaal haalbare uit de wagen en zijn races heeft gehaald.

Volgens Jenson Button wacht Alonso echter een moeilijke tweede seizoenshelft. Ferrari haar wagen is nochtans een stuk sneller dan begin dit seizoen, maar de renstal heeft nog steeds niet de snelste wagen.

“Het team heeft uitstekend gepresteerd om de punten te behalen die het nu heeft, maar ik denk dat ze nog steeds de snelheid niet hebben die noodzakelijk is,” zei Button tegenover Sky Sports News. “Ze gaan het goed proberen doen. Het is een fantastisch team en Fernando is een fantastische rijder. Het is echter moeilijk wanneer je andere teams constant ziet winnen, en ik denk dat dit de komende races zal gebeuren.”

Button vergeet misschien wel één ding. Alonso is een meester in het maximaal haalbare halen uit moeilijke omstandigheden. De Spanjaard bewees dit reeds meermaals de voorbije seizoenen. Bovendien is presteren op een constante basis dit seizoen de sleutel tot succes. De titel zal dan ookbepaald worden door zo hoog mogelijk te eindigen in races waarbij de concurrentie punten van elkaar afneemt.

Het belooft dus nog een uitermate spannend slot van het seizoen te worden. Alles is immers nog mogelijk ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België