Alonso zeer tevreden met twaalfde tijd: “Ik ben extreem blij”

10 juni 2017 — Tijdens zijn eerste F1-kwalificatie sinds zijn deelname aan de Indy 500 slaagde Alonso erin om zich als twaalfde te kwalificeren voor de GP van Canada. Alonso zelf is zeer tevreden over zijn kwalificatie maar vreest een bijzonder moeilijke race.


“Mijn rondje was goed. Ik maakte geen fouten, het was het maximaal haalbare. Ik ben dan ook tevreden met het resultaat,” blikt Alonso terug op zijn kwalificatie. “De twaalfde plaats op de grid is overduidelijk niet de ideale plek om van te vertrekken maar gezien het nadeel dat we hier ondervinden op het vlak van de motor weten we wat het betekent om daar te staan.”

“We hadden slechts 1,2 seconde achterstand op Hamilton tijdens Q2, dat is zeker en vast zeer, zeer goed en ik ben dan ook extreem blij.”

Alonso beseft echter dat de race een ander verhaal zal worden. Op de rechte stukken is Alonso in zijn McLaren zo’n 15 tot 20 km/u trager dan de concurrentie. Bovendien ligt het brandstofverbruik hoog op het Circuit Gilles Villeneuve, wat opnieuw een groot nadeel is voor McLaren.

“Er is weinig dat we daaraan kunnen doen. We kunnen alleen maar proberen om goed uit de tiende bocht te geraken en onze positie proberen verdedigen. Er zijn ook zaken die onmogelijk om te verdedigen zijn. We zullen vaak met andere wagens naast ons op het rechte stuk rijden.”

“Hopelijk maak ik een goede start en heb ik vervolgens een goede strategie,” blikt Alonso vooruit naar de race op zondag. “Er zijn echter twijfels voor morgen, niet alleen wat de motorkracht betreft maar ook wat het brandstofverbruik betreft. Dat zal immers bijzonder hoog zijn. Het zijn problemen die we moeten zien op te lossen maar morgen kunnen we er tijdens de race weinig aan doen.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image