“Alonso zijn naam mag je bij Honda absoluut niet vernoemen”

12 december 2019 — Volgens Dr. Helmut Marko is men bij Honda in die mate niet meer te spreken over Fernando Alonso dat zijn naam alleen al vermelden voldoende is om de constructeur op zijn achterste poten te krijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Er zijn in het verleden erg harde woorden gevallen bij McLaren. Fernando Alonso nam uiteindelijk ook geen blad meer voor de mond en uitte meermaals felle kritiek aan het adres van motorleverancier Honda, denk bijvoorbeeld maar aan de beruchte uitspraak dat de Honda-motor een GP2-motor leek te zijn.

Ook vandaag nog is men bij Honda niet te spreken over de uitspraken en attitude van de Spanjaard. Volgens Dr. Helmut Marko moet je tegenover Honda-medewerkers vooral zwijgen over Fernando Alonso.

In een interview met het Duitse ‘Auto Bild’ liet hij verstaan dat Liberty Media bij Red Bull afgetoetst zou hebben of het eventueel mogelijk was om Fernando Alonso in 2020 een racezitje te geven. Daar antwoordde Red Bull negatief op, onder andere omwille van de koude oorlog tussen Alonso en motorpartner Honda.

“We vertelden meteen dat we Alonso niet nodig hadden,” aldus Marko.

“Het zou niet werken omdat ook onze motorpartner Honda geen behoefte heeft aan Alonso. Alleen al de naam Alonso zorgt ervoor dat ze bij Honda op hun achterste poten staan.”

Volgens Auto Bild bestaat er voor Alonso echter eventueel nog een andere mogelijkheid indien Hamilton in 2021 van Mercedes naar Ferrari zou verhuizen.

Liberty Media zou dan proberen om Alonso naar Mercedes te krijgen aangezien de Spanjaard publiek een erg geliefd rijder is en dat commercieel een waar succes voor de sport zou kunnen vormen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België