“Alonso zou gelukkig zijn in de IndyCar”

31 augustus 2017 — Alexander Rossi denkt dat Fernando Alonso van elke dag zou genieten als hij de overstap zou maken naar de IndyCar.


We kennen Rossi van zijn periode als testpiloot voor Caterham en Manor Marussia en de vijf Grote Prijzen die hij voor dat laatste team mocht afwerken in 2015. Vorig seizoen besliste hij om zich op de IndyCar toe te leggen omdat hij geen zitje in de F1 vond. Dat heeft hem geen windeieren gelegd want hij won de Indy 500 als rookie in 2016. Hij sloot het seizoen ook af als “Rookie Of The Year.”

Dit jaar was hij een van de teamgenoten van Fernando Alonso bij Andretti Motorsport bij zijn deelname aan de Indy 500. In een interview met de officiële IndyCar-website legt de Amerikaan uit waarom hij denkt dat Alonso het naar zijn zin zou hebben in de States. 

“Ik denk dat er niks negatief zou zijn voor Fernando indien hij de overstap zou maken,” aldus Rossi. “Hij zal zelfs genieten van het feit dat elke keer dat hij naar een circuit gaat, hij een kans heeft om te winnen. Dat gevoel heeft hij al een aantal seizoenen niet meer in de F1 en na een tijdje begint dat te wegen.”

“De circuits in de F1 zijn inderdaad in betere staat maar dat wil niet zeggen dat het betere banen zijn om op te racen,” gaat Rossi verder. “Neem nu Abu Dhabi, een van de mooiste en modernste banen, maar het is er saai om te rijden. Tijdens mijn testwerk in de F1 heb ik er duizenden rondjes afgemaald en het is helemaal niet spannend. Als je dan bijvoorbeeld naar Mid-Ohio gaat in de IndyCar zie je dat de baan hier en daar wat oplapwerk kan gebruiken maar elke ronde die je er rijdt tovert een lach op je gezicht”

De Amerikaan vindt het een afweging. Ofwel hou je van een pure vorm van racen ofwel hou je van de glamour die bij de F1 komt kijken, het heeft allebei zijn charmes.

“Fernando zou helemaal geen problemen hebben om zich aan te passen denk ik,” vertelt de Amerikaan. “Hij zou, net als ik trouwens toen ik hier aankwam, wel verbaasd zijn over het niveau van de rijders in dit kampioenschap. En ook over het feit dat een tiende van een seconde, of het nu aan de rijder ligt of aan de setup van de wagen, een verschil kan geven tussen de vijfde of de twaalfde plaats. We zien dat elk weekend in elke sessie en dat is behoorlijk straf.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando Alonso

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië