Alpha Tauri wil komend F1-seizoen in de top vijf eindigen

11 januari 2020 — Alpha Tauri, het vroegere Toro Rosso, wil komend F1-seizoen een stap vooruit zetten en bij de beste vijf teams eindigen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Het voorbije seizoen eindigde Toro Rosso als zesde in het kampioenschap bij de constructeurs. Met 85 punten moest het slechts zes punten onderdoen voor het Renault F1 team.

Komend F1-seizoen wil Alpha Tauri, de nieuwe naam voor Toro Rosso, met Daniil Kvyat en Pierre Gasly minstens een plaats beter doen en in de top vijf eindigen.

“We hebben nooit zo’n ervaren rijders gehad als voor komend seizoen en het zal afhangen van hoe competitief onze wagen zal zijn,” vertelde teambaas Tost tegenover ‘RACER’.

“Ik hoop dat we een stap vooruit zullen zetten en de doelstelling is redelijk duidelijk: We moeten onze performance verbeteren en we willen in de top vijf van het constructeurskampioenschap eindigen.”

“Ik hoop dat Renault binnen bereik ligt. Het hangt er vanaf wie de betere wagen bouwt. Wie boekt de meeste progressie met de nieuwe wagen en wie ontwikkelt beter tijdens het seizoen. Ik hoop dat het Alpha Tauri zal zijn,” besloot Tost.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België