AlphaTauri: “Geen idee hoe we dit gaan overleven”

20 mei 2020 — AlphaTauri-teambaas Franz Tost maakt zich zorgen hoe zijn F1-team de coronacrisis zal doorstaan. Ondanks het uitstel van de introductie van de nieuwe F1-bolides wordt het voor AlphaTauri volgens Tost een zware beproeving.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) op

“Ik maak me enorm veel zorgen over volgend jaar,” aldus Tost tegenover de officiële F1-website. “Ook al kunnen we, omdat de regels niet echt wijzigen, voor 2021 min of meer de wagen van dit jaar nemen, we moeten nog wel een volledig nieuwe wagen ontwerpen en bouwen voor 2022.”

“Ik heb nog geen idee hoe we dat financieel voor elkaar zullen krijgen. Zo’n groot project kost enorm veel geld. We zullen zien.”

Tost had veel liever gehad dat de nieuwe regels van 2021 naar 2023 waren uitgesteld maar uiteindelijk werd beslist om het nieuwe reglement en de nieuwe F1-bolides in 2022 te introduceren.

“Het is nu zo beslist, ik had liever gehad dat de introductie van de nieuwe wagens was uitgesteld naar 2023 maar de FOM en de FIA hebben anders beslist dus nu moeten we er het beste van maken.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België