AlphaTauri: “Honda vervangen wordt niet eenvoudig”

02 oktober 2020 — Bij het AlphaTauri F1 team hebben ze teleurgesteld gereageerd op het aangekondigd afscheid van motorpartner Honda. Volgens teambaas Franz Tost wordt het niet eenvoudig om Honda te vervangen door een andere motorleverancier.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) op

“Scuderia AlphaTauri en Honda hebben gezamenlijk een zeer goede en professionele relatie opgebouwd die in 2018 begon,” aldus Tost in een reactie op het aangekondigd afscheid van motorpartner Honda.

“Het is erg jammer dat Honda besloten heeft om de Formule 1 te verlaten. De performance van hun power unit ging constant en zeer snel omhoog en het werd in een korte periode één van de beste motoren op de grid.”

AlphaTauri-rijder Pierre Gasly behaalde in Monza tijdens de GP van Italië tot dusver de laatste F1-overwinning met een Honda-motor. Tost gaat er vanuit dat zijn team en Honda tot eind 2021 de nodige successen zullen boeken.

“Ik ben er van overtuigd dat we samen tijdens de resterende races van dit seizoen en ook volgend jaar sterke resultaten zullen behalen,” blikt Tost vooruit naar het komende anderhalf jaar dat de samenwerking met Honda nog wordt doorgezet.

“We hebben uiteraard respect voor de beslissing van Honda om zich te focussen op initiatieven rond het milieu en haar streven naar het emissieneutraal zijn. Iedereen binnen AlphaTauri wenst hen het allerbeste toe in het nastreven van hun doelen en ook voor de toekomst.”

“We willen Honda zeker en vast bedanken voor de vruchtbare samenwerking, we hebben echt van iedere dag genoten dat we samenwerkten.”

Tot slot blikte Tost ook nog vooruit naar 2022, wanneer zijn team met een andere motorleverancier aan de start zal moeten verschijnen.

“Het zal niet eenvoudig zijn om een motorpartner zoals Honda te vinden. Uiteraard zullen we kijken naar alle mogelijkheden die er zijn, dit om de best mogelijk power unit oplossing voor 2022 en daarna te vinden.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België