“Als B-team gooi je de handdoek in de titelstrijd”

07 januari 2019 — Volgens McLaren-baas Zak Brown hebben B-teams heel wat voordelen door het samenwerken met een ander team. Tegelijkertijd meent hij echter ook dat B-teams de handdoek gooien in het kampioenschap.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Brown verwijst naar het Amerikaanse Haas F1 team dat nog maar enkele jaren in de Formule 1 zit en voor veel zaken samenwerkt met Ferrari. De renstal eindigde het voorbije seizoen op een mooie vijfde plaats en bewijst daarmee dat het profiteert van haar intense samenwerking met Ferrari.

“Ik denk dat Haas het uitstekend heeft gedaan, zeker gezien hun middelen en hoe jong het team is. Je moet bewonderen wat ze gedaan hebben,” aldus Zak Brown.

“Ik denk echter dat Liberty het business model van B-teams zal bekijken. Ik denk dat het de grotere teams toestaat om te profiteren van een B-team.”

“De voordelen zijn er op allerlei vlakken, technisch, politiek, we hebben dit jaar activiteiten gezien die in vraag gesteld konden worden.”

Volgens Brown moet de Formule 1 dit aanpassen en dat in het belang van de gezondheid van de sport. Brown is er van overtuigd dat Liberty Media dit ook zal doen.

De McLaren-baas meent echter dat er ook een belangrijk nadeel is aan het opereren als een B-team, iets wat hij McLaren nooit zou willen doen.

“Ik geloof nooit dat een B-team zal mogen strijden met een A-team. Op korte termijn kan het zakenmodel er voor zorgen dat je sneller competitief bent en je je op financieel vlak in een betere situatie bevindt. Tegelijkertijd geef je echter alle hoop op om ooit te strijden voor het kampioenschap.”

“Als B-team gooi je letterlijk de handdoek in de strijd om het kampioenschap,” besluit Brown.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België